600 deelnemers bootsen historische gevechten en ambachten na in Zoutleeuw tijdens Vestingfeesten

De stad Zoutleeuw wordt dit weekend ondergedompeld in een historische sfeer. Tijdens de Vestingfeesten verblijven een 600-tal re-enactors uit verschillende Europese landen in het middeleeuws stadje in het Hageland om de geschiedenis uit te beelden. En er zijn nog heel wat activiteiten. 

Meer krantenkoppen in België

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »