Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.

“Nog steeds is het Zillebeeks bestuur ervan overtuigd dat een goede jumelage heel wat voordelen kan bieden voor een gemeenschap en een gemeente”, vertelt voorzitter Ives Goudeseune. “Door mensen samen te brengen uit verschillende delen van Europa, krijgen zij de kans om hun problemen met elkaar te delen, ideeën uit te wisselen en verschillende standpunten te begrijpen over om het even welk onderwerp waar een gedeelde interesse of bezorgdheid over bestaat.”

“Jongeren uit verschillende landen kunnen met elkaar in contact komen en zo aan zelfvertrouwen winnen. Dit kan leiden tot een beter begrip over wat Europa is, en wat het betekent in de wereld van vandaag, en wat de toekomst ons zou kunnen brengen. Voor jumelages geldt de uitspraak: Europese eenheid en identiteit vanuit de basis. Het is waarschijnlijk de meest zichtbare vorm van Europese samenwerking, met duizenden gemeenten en steden die – op borden aan hun gebiedsgrenzen – fier aankondigen met welke partners ze gejumeleerd zijn.”

Nieuwe taakverdeling

“Om onze Verbroedering verder uit te bouwen werd dan ook een nieuwe taakverdeling opgezet en ingevuld. Voortaan worden de financiën beheerd door penningmeester Els Vandenberghe, het secretariaat zal worden waargenomen door Nancy Geldof, verantwoordelijke Organisatie comité is Geert Verfaillie, ondervoorzitter is Bart Verfaillie geworden en op ieders verzoek zal ik de voorzittersfunctie invullen”, gaat Ives Goudeseune verder.

“Gezien de grote verdiensten voor de voorbije veertig jaar gaan Antoinette en Marcel respectievelijk als Erevoorzitter en Eresecretaris onze verdere werking opvolgen. Ons uitgangspunt is nog steeds dat een jumelage het samenkomen is van twee gemeenschappen die samen actie willen ondernemen in een Europees kader, met de bedoeling hun problemen onder ogen te zien en een steeds hechtere vriendschapsband te ontwikkelen. Met uiteraard nu en dan een feestje, zodat de boog niet altijd gespannen staat.”

“En onze eerste activiteit is Aftrap Kermis Zillebeke op 18 augustus. Dan organiseren we over de middag een barbecue in OC In ’t Riet voor alle sympathisanten van de Verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach”, besluit Ives Goudeseune.

(EG)

The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »