Jason De Vooght krachtbalspeler van het seizoen: “Trainers hebben ons echt naar een hoger niveau getild”

De 30-jarige Jason De Vooght is door zijn collega-krachtballers verkozen tot beste speler van het seizoen. Hij volgt Jabbekenaar Tomas Vandamme op.

Jason was voorbestemd om een goede krachtballer te worden. Moeder Patricia speelde jaren in de hoogste afdeling en Jason heeft heel wat van haar genen in zich. Hij doorliep alle jeugdreeksen en groeide uit tot de topspeler die hij nu is. Jason: “Ik ben uiterst tevreden met deze erkenning. Krachtbal is een groepsport. Samen met mijn ploeggenoten spelen we voor het tweede jaar op rij kampioen. Als team kennen we elkaar door en door. We kennen onze sterktes maar ook onze zwaktes, waardoor we enkel maar beter kunnen worden.”

Opofferingen

“Omdat we met zo’n sterk team zitten, snoepen we wel punten van elkaar af in het referendum, maar dit jaar is het dus eindelijk gelukt. Ik had gehoopt op een plaats in de top drie en gedroomd van deze verkiezing. Natuurlijk komt zo iets niet vanzelf. Ik ben zo blij voor mijn partner, Febe Maene, die ook veel opofferingen heeft moeten doen.”

“Onze twee trainers – Paul Vanheerentals en Nathalie Lievens – hebben ons dit jaar echt wel naar een hoger niveau getild. Als je ziet dat ook ons belofteteam kampioen geworden is, dan weet je dat het er op training stevig aan toe kan gaan. Vandaag is het voor mij een extra heuglijke dag. Mijn mama, die in het buitenland woont, was deze week speciaal afgekomen om tijdens de bekerfinales te supporteren voor onze dames en om te genieten van de andere wedstrijden. Als ze dan ziet dat haar enige zoon verkozen wordt tot beste speler, dan hou je het natuurlijk niet droog!”, aldus de zielsgelukkige Jason.

(JV)

The post Jason De Vooght krachtbalspeler van het seizoen: “Trainers hebben ons echt naar een hoger niveau getild” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Democraten in paniek door zwakke vertoning van Biden

In het eerste debat voor de verkiezingen resident Joe Biden moest het Amerikaanse volk ervan overtuigen dat hij nog mentaal en fysiek in staat is het land te besturen als 81-jarige. Zonder succes. Democraten zitten met de handen in het haar, nadat Biden vanaf het begin van het debat slecht presteerde.

Lees meer »