Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.

Organisator Mario Wolleghem (55) uit Hooglede wil samen met zijn rechterhand Vincent Claeys (59) op deze manier geld inzamelen voor de verzending van hulpgoederen naar de Filipijnen. Beiden hebben een Filipijnse echtgenote, en willen hun steentje bijdragen en ijveren voor betere leefomstandigheden voor de mensen in het thuisland van hun schoonfamilies.

Zorg en onderwijs

Mario: “We steunen vooral openbare ziekenhuizen en scholen. Die krijgen ginder geen steun van de overheid en dus verzamelen wij materiaal zoals ziekenhuisbedden, matrassen, zetels, schoolbanken, krijtborden, … dat hier niet meer gebruikt wordt. Ook kerkmeubilair is altijd bruikbaar, want de meeste Filipijnen zijn zeer christelijk maar hebben niet steeds de mogelijkheden om bijvoorbeeld in kleine dorpjes een volwaardige kerk te bouwen. Ook speelgoed, kledij, huisraad en kleine meubelen zijn welkom.”

“We verschepen alles in containers”, vult Vincent aan. “Maar dat kost uiteraard geld. En ook onze opslagplaats in Staden moet betaald worden”, vertelt hij.

“Dit is onze eerste actie van die omvang”, vertelt Mario. “En we hopen uiteraard dat het een succes wordt. Doordat we deel uitmaken van een groter geheel zoals de Kopjesdagen, verwachten we wel interesse, maar zijn we ook enigszins beperkt in wat we doen. We hadden ook graag optredens aangeboden, maar begrijpen uiteraard dat dit niet kan binnen het concept van een andere festiviteit.”

Minidorp

Met de Streetfood Market willen Mario en Vincent de mensen alvast laten kennismaken met typisch Filipijnse gerechten en drankjes. Zo’n 15 à 20 standhouders zullen zondag 30 juni vanaf 12 uur van een deel van de Westkerkestraat tijdelijk een Filipijns minidorp maken waar heel wat lekkers te vinden zal zijn.

(ED)

The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Willen zeker zijn van een goede plaats”: fans kamperen al sinds de vroege uurtjes voor concert van Rammstein in Park Nieuwe Koers

Het is zover. Vandaag komt Rammstein voor de tweede keer naar Park Nieuwe Koers in Oostende. Al gaan de deuren pas donderdagnamiddag open, sinds 8 uur deze ochtend staan reeds tientallen fans ‘te kamperen’ voor de ingang. “Als we zeker willen zijn van een goede plaats, is het belangrijk dat we ook bij de eersten op de festivalweide zijn. Uren

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »