Dansschool Folle et Fou uit Meulebeke mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen

Dit jaar viert dansschool Folle et Fou uit Meulebeke haar 20ste verjaardag. Om dit porseleinen jubileum de nodige glans te geven, organiseerde men een knettergek dansoptreden in het Gildhof in Tielt.

Folle et Fou werd 20 jaar geleden opgestart. Aan de wieg stonden Lieve Germonprez (voorzitster), Merel Vercoutere en Annelies Veys. Van bij het prille begin werden er 87 dansers ingeschreven. Ondertussen is Folle et Fou uitgegroeid tot een bloeiende dansschool die momenteel 311 leden telt. “Nooit gedacht dat we ooit zo’n hoog ledenaantal zouden bereiken”, vertelt Lieve Germonprez.

Droomproject

“We zijn opgestart met het idee kwaliteit te bieden op een creatieve manier die tezelfdertijd leuk is. Onze slogan is nog steeds Plezier in kwaliteit en creativiteit. Tijdens dit feestjaar bedanken we dan ook iedereen die heeft geholpen bij de uitbouw van ons droomproject: de bestuursleden, de lesgevers, de medewerkers en vanzelfsprekend alle dansers van de voorbije 20 jaar.”

“We organiseerden in dat feestjaar een zwartepietenschool, een gekkekapseldansdag en folle house, een hedendaags dansproject in Malpertuus waarvan we de inkomsten schonken aan Villa Rozenrood. Op zaterdag 18 mei was er café dansant op de parking van het VILO. Een ideale gelegenheid voor een leuke babbel met de lesgevers en de bestuursleden.”

“Van 1 tot 5 juli zal Team Folle et Fou deelnemen aan de Olympische Spelen tijdens het danskamp. Diezelfde week gaat ‘s avonds Folle et Fou academy door voor +14-jarigen die willen lesgeven, begeleiden, actief zijn als kinderoppas of leidinggeven in een jeugdbeweging. Het is geen geheim als ik vertel dat alle wedstrijddansers goed scoorden in de verschillende wedstrijden. Zo werden enkele solo- en duodansers geselecteerd voor het BK moderne dans dat straks plaatsvindt.”

“We blijven zowel met onze volledige leraren- als bestuursploeg ervoor gaan om Folle et Fou de volgende 20 jaar plezier in kwaliteit en creativiteit te schenken”, aldus Lieve Germonprez.

(LB)

The post Dansschool Folle et Fou uit Meulebeke mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »