Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.

Het compromis is ondertekend en straks volgt de eigenlijke aankoop. Er zullen vijf mensen in het nieuwe administratief centrum aan de slag gaan. De verhuizing van de decanale en parochiale administratie vanuit de dekenij in de Beerstraat naar het gebouw aan de Ravenhofstraat is intussen al aan de gang. De dekenij is veel te klein geworden om alle paperassen en de decanale medewerkers fatsoenlijk te herbergen. Deken Michel Roggeman, die er woont, zag zich zelfs genoopt om zijn living gedeeltelijk als persoonlijk kantoor in te richten omdat er in zijn eigenlijke werkkamer geen ruimte voor was.

“Vergeet niet dat er recent een fusie is geweest van de decanaten Torhout en Gistel en zelfs een stukje van het decanaat Brugge Zuid”, aldus decanaal assistent Fenja Dezutter. “Daardoor omvat ons huidige decanaat nu zeven pastorale eenheden. En dus is de administratie flink toegenomen.”

Via de Ravenhofstraat

Het kantoorpand dat de ruimteproblemen moet oplossen, bevat onder andere een ontvangstbalie, diverse bureaus, vergaderzalen, een polyvalente ruimte en een archiefkamer. Op hier en daar een likje verf na is alles instapklaar.

“De ligging pal in het centrum van de stad is ideaal”, klinkt deken Roggeman tevreden. “De toegang zal via de Ravenhofstraat gebeuren. Het gebouw is tot eind dit jaar aan de zijde van de Markt namelijk nog in gebruik als bank. Begin 2025 zien we dan wel welke invulling dat deel krijgt. Voor alle duidelijkheid: ik blijf in de dekenij uiteraard mensen ontvangen in het kader van bijvoorbeeld uitvaarten, huwelijken, geestelijke begeleiding, enzovoort.”

De onthaalbalie in het nieuwe complex zal op maandag en vrijdag enkel na afspraak open zijn en voorts op dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. De parochianen kunnen er terecht voor allerhande praktische informatie, maar ook voor een goede babbel. Het gebouw zal tevens gebruikt worden voor samenkomsten van werkgroepen rond pakweg rouwzorg of Broederlijk Delen en voor nieuwe initiatieven, zoals jongerenpastoraal.

(JS)

The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »