Nadine pelt twee gram garnalen meer dan Chantal en wint na WK ook BK Garnalenpellen

Op zaterdag 29 juni vond in Oostduinkerke het Belgisch Kampioenschap Garnalenpellen plaats, voor de derde keer op rij georganiseerd door de Koninklijke Orde van de Paardenvisser. Winnaar was Nadine Deetens, de KW Krak van Brugge.

Wereldkampioene Nadine Deetens uit Zwankendamme bij Brugge kroonde zich dit jaar ook tot Belgisch kampioen garnaalpellen.

De Belgische kampioene van vorig jaar, Chantal Goes uit Bredene, eindigde op de tweede plaats met 112 gram gepelde garnalen. Ann Dalle uit Sint-Kruis Brugge behaalde de derde plaats met 105 gram.

Twee gram verschil

Het verschil tussen de eerste en tweede plaats was minimaal, slechts 2 gram. Vorig jaar pelde Chantal Goes 152 gram garnalen in 10 minuten, maar dit jaar waren de garnalen iets kleiner en pelde ze 112 gram.

Cantal Goes uit Bredene en Nadine Deetens uit Zwankendamme, de regerende wereldkampioene die dit jaar ook Belgisch kampioen werd. © PG

Hierdoor moest ze de wereldkampioene Nadine Deetens, die net 2 gram meer garnalen pelde, voor laten gaan in een spannende strijd om de Belgische titel.

(PG)

The post Nadine pelt twee gram garnalen meer dan Chantal en wint na WK ook BK Garnalenpellen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »