Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.

YOU.FO is een sport waarbij je een aerodynamische ring moet werpen en vangen met een futuristisch ogende werpstok. Het doel is om de ring in the end zone van de tegenstander te vangen. “In tegenstelling tot andere sporten, speel je bij YOU.FO eigenlijk altijd door en bestaan er geen uitlijnen”, legt Thijs Bouten van Howest Brugge uit.

“Mocht de ring niet worden gevangen, mogen medespelers of tegenstanders deze ‘claimen’ en vervolgens doorgaan. Hierdoor ligt het spel nooit stil en is het leuk en dynamisch om te spelen en naar te kijken.”

YOU.FO wordt drie tegen drie gespeeld, en er komt geen scheidsrechter aan te pas. “Vanuit Howest, meer bepaald uit onze Sportinnovatiecampus, is het WK YOU.FO naar Brugge gekomen”, weet Thijs Bouten. “Wij hebben de Nederlandse uitvinder enkele keren in Brugge uitgenodigd. Hij opperde het idee om het WK in Brugge te doen. Wij hebben hem daar vanuit Howest bij geholpen.”

Open kampioenschap

Het is een open wereldkampioenschap. Iedereen kan eraan deelnemen. Dat kan vanaf 14 jaar met een ploeg van vijf spelers. In zes poules zijn er 35 ploegen ingeschreven met teams uit Nederland, Tsjechië, Ierland, Australië, Zuid-Korea, Japan en Nigeria.

Uit ons land zijn er acht ploegen. “Met docenten van Sport en Bewegen hebben wij een team samengesteld. Er is een ploeg van Sportwerk met lesgevers uit Vlaanderen, alsook het team Sportaround van een vzw uit Gent. Met Howest en de studenten Sport en Bewegen hebben wij meer dan twintig initiaties gegeven in Vlaamse scholen vanaf het derde middelbaar. Misschien dat daar ook ploegen zijn ontstaan.”

Het WK opent zondag om 10 uur. Om halfzes in de namiddag is de finale gepland. “Wij hebben met Howest de ambitie om bij de eerste tien te eindigen, maar dromen uiteraard van meer”, besluit Thijs Bouten.

(ACR)

The post Brugge gaststad van WK YOU.FO is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »