Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.

“Zijn jullie een beetje nerveus? Logisch hé, maar goed nieuws: binnen tien minuten zijn jullie getrouwd en dan ben je voor de rest van jullie leven op jullie gemak”, lacht burgemeester Windels. Jonas (26) en Leen (28) leerden elkaar kennen op een gewestvergadering van de KLJ. Leen zat bij KLJ-Ruiselede, Jonas bij KLJ-Ingelmunster. Ze zijn al acht jaar gelukkig met elkaar en wonen al vier jaar samen in de Rozestraat in Ingelmunster.

Toen het huwelijk voltrokken was, zei de burgemeester: “Goed nieuws, vanaf heden mogen jullie samen slapen.” Tegen Jonas zei hij ook: ‘Lach nooit meer met de keuzes van je vrouw, want je bent er zelf één van.” Het publiek vond dat grappig.

Op het einde van zijn toespraak vertelde de burgemeester dat er nog voor iedereen gebak was, want Jonas en Leen waren het 400ste huwelijk in 12 jaar tijd dat hij voltrok. De aanwezigen mochten naast cava en fruitsap nog als extraatje een stukje taart eten. Jonas en Leen waren verrast. Ze waren dankbaar dat ze op hun feestelijke dag nog extra gebak kregen. “Een heel plezante verrassing”, bekent Jonas.

Polonaise

Hoe kijkt burgemeester Kurt Windels terug op al die huwelijken? En welke waren de mooiste? “Ooit moesten we 50 minuten wachten vooraleer de trouwers er waren. Ik maakte ook eens mee dat er een man twijfelde. Ik dacht: gaat die nu ja zeggen of niet? Ik trouwde ook al mensen die al voor de tweede keer langskwamen. We maakten ook eens mee dat er hier in de raadszaal spontaan een polonaise begon. Een plezant huwelijk is ook wanneer iemand van de Chiro trouwt met iemand van de Scouts. Dan is het hier volle bak en komen ze allemaal ons bier uitdrinken (lacht).

Die 400 huwelijken hebben allemaal hun eigen verhaal. Ik steek daar zelf veel tijd in, ga vooraf langs bij de mensen die in het huwelijksbootje stappen en zorg dat het heel persoonlijk is. De mensen waarderen dat en vergeten zoiets niet. We beleefden hier al 400 mooie momenten. Nu op naar de 500? Ik heb ongeveer drie jaar nodig om daar te geraken. Als ik aan 500 wil geraken, moet ik eerst 13 oktober succesvol voorbij geraken.”

The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »