WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.

WHORSES kennen we van het gelijknamige debuutalbum ‘WHORSES’ uit 2022. Begin juni dropten ze hun EP ‘Wheels Up’, dat bestaat uit vijf tracks.

Wheels Up werd al voorgesteld in de Chinastraat in Gent, maar die harde songs zullen ook worden gedeeld met het Meense publiek in boEgie woEgie. Dat dat net op zondag 30 juni kan, de zondag van het Grensrockweekend in de Wieltjesstad, hét Meense muziekweekend bij uitstek, komt de band natuurlijk heel goed uit.

Wat mogen we verwachten? De vijf tracks die Wheels Up rijk is – Minded Meat, Swampwalker, House Music, Say Hi en Meow – staan logischerwijs zeker op de setlist.

Kunst- en cultuurhuis

“Maar we spelen ook een aantal oude songs en een cover”, zegt streekproduct Harry Descamps. “Wat dat precies zal zijn, blijft voorlopig nog een verrassing.” Descamps is ook degene die het optreden in het kunst- en cultuurhuis in Menen regelde.

“Ik ken Traïkos (de man achter boEgie woEgie, red.) en ik zag hem op de Sinksenfeesten in Kortrijk. Hij vroeg me of we niet eens konden langskomen in boEgie woEgie en via onze booker was het snel geregeld”, klinkt het bij Harry.

Shows

WHORSES gaat trouwens nog een drukke nazomer tegemoet. Op 11 oktober voorzien ze het voorprogramma voor The Psychotic Monks in De Kreun. Ook op de Gentse Feesten kan je hen deze zomer bezichtigen.

WHORSES trekt ook vaak buiten onze landsgrenzen: zo spelen ze binnenkort in Parijs en hebben ze net een zevental shows in Nederland achter de rug. Er komt dus alleszins nog genoeg goeds aan voor de Kortrijk-Gentse band.

Op zondag 30 juni kan je genieten WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Het optreden start om 18 uur.

The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »