Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

 

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We doen dit met veel goesting”

Op 6 september heropende de vroegere bakkerij Sofie met nieuwe uitbaters. Vanessa Lefevere en Björn de Zwart staan er nu achter de toog om de klanten van hun bakkerij Bjovans te bedienen van brood, pistolets, gebak en belegde broodjes. “Ook kan je hier nu ter plekke ontbijten”, vult Vanessa aan.
The post Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We

Lees meer »

Antwerpse katholieken enthousiast na mis met paus Franciscus: “Het was mooi, met een grote verscheidenheid aan mensen”

Het was een zalige zondag voor Antwerpse katholieken Vincent Orroi (36) en zijn partner, en Clara Swinnen (35) en haar gezin. Ze woonden de misviering in het Koning Boudewijnstadion bij, geleid door paus Franciscus. Het was alles wat ze ervan gehoopt hadden. “Het is jammer dat het voorbij is. Het applaus na zijn strenge woorden was indrukwekkend.”

Lees meer »

KIJK. Politie moet aantal drugstesten in het verkeer terugschroeven door stockbreuk: “Justitie koopt er te weinig”

Verschillende politiezones in ons land kampen met een tekort aan speekselanalyses om te testen of bestuurders drugs hebben genomen. Ze krijgen die testen van de FOD Justitie, maar die heeft er blijkbaar te weinig aangekocht. De politiezones moeten daardoor aankloppen bij naburige zones, of het aantal testen in het verkeer terugschroeven. Vandaag nog heeft een bestuurder onder invloed van drugs

Lees meer »

Bisan uit Gaza leeft nog en wint een Emmy

Ondanks de tegenstand van een pro-Israëlische ngo heeft de jonge Palestijnse videojournaliste Bisan Owda een Emmy Award gewonnen voor haar verslaggeving vanuit Gaza. Ze raakte bekend met haar openingszin: “Dit is Bisan uit Gaza en ik leef nog.”

Lees meer »

KSA-meisjes Sint-Maarten Loppem verwelkomen 20 nieuwe leden op startdag

Met een namiddag spelplezier vierde een 70-tal meisjes van KSA Sint-Maarten enthousiast de start van hun werkjaar. Elke twee weken hebben ze op zaterdag opnieuw afspraak in hun heem naast De Strooien Hane. “Meisjes die benieuwd zijn mogen altijd eens een dagje komen proberen”, meldt de leiding.
The post KSA-meisjes Sint-Maarten Loppem verwelkomen 20 nieuwe leden op startdag appeared

Lees meer »

Na Bar Futur komt TBSK nu met Plan Futur: “Ideeën van de jeugd voor het Kortrijk van de toekomst”

Negen jonge kandidaten van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk stellen ‘Plan Futur’ voor: ideeën van de jeugd voor het Kortrijk van de toekomst. Een van de voorstellen is de herinrichting van uitgaansbuurt ’t Straatje, met meer ruimte voor de horecaterrassen, meer groen, een mobiele politiepost, een evenement elke eerste vrijdag van de maand en betere signalisatie. Het plan is het resultaat

Lees meer »

Slotzang pausviering is aangepast, maar liederen van gewraakte componist worden wel wekelijks gezongen in de mis, Terlinden: “Bekijken na pausbezoek”

Aartsbisschop Luc Terlinden geeft toe dat daders van seksueel misbruik in de Kerk nog beter moeten opgevolgd. Dat zegt hij na de heisa over de slotzang van de pausviering in het Koning Boudewijnstadion: het lied moest worden vervangen omdat het werd gecomponeerd door Paul Schollaert, die zelf dader bleek te zijn van seksueel misbruik. Opvallend: Schollaerts composities worden wekelijks in

Lees meer »

Dodental overstromingen Nepal stijgt tot boven de honderd

Het dodental als gevolg van zware overstromingen en aardverschuivingen in Nepal is opgelopen tot minstens 101. Ook worden nog zeker 64 mensen vermist, zo laat een woordvoerder van de politie in het land weten. De overstromingen in de hoofdstad Kathmandu en op andere plekken zijn veroorzaakt door hevige moessonregens.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Kuurne: Nieuwe basisschool Nest mooie kers op de taart

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Kuurne: Nieuwe basisschool Nest

Lees meer »