Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met de explosie. “Hij ontkent zijn betrokkenheid”, vertelt meester Ellen Eneman.

Speurders van de politie zijn donderdagochtend vroeg binnengevallen in verschillende woningen in de regio van Brugge, waaronder in de Blauwe Poort in Sint-Pieters. Daar werd een twintiger opgepakt die een belangrijke rol zou spelen in een drugsdossier.

Karam B. (26) wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te dealen. Opvallend: het huis van de twintiger werd eind februari zelf nog geviseerd. Drie Brusselse jongeren gooiden toen op 28 februari om 3 uur ’s nachts een vuurwerkbom naar de gevel van de jongeman. De woning liep zware schade op.

Juridisch verleden

De bewoner van het huis is geen onbekende voor het gerecht, al was hij toen wel slachtoffer. Karam B. werd door de correctionele rechtbank in Brugge al meerdere keren veroordeeld voor drugshandel. De jongeman was ook betrokken bij een brutale home-invasion in Oostende.

Een viertal maanden na de explosie waar B. slachtoffer werd, is hij nu zelf opgepakt. De Brugse politie viel donderdagochtend op verschillende plaatsen in de Brugse regio binnen. Het drugsonderzoek zou wel los staan van de explosie, want op het moment van de ontploffing liep er al een gerechtelijk onderzoek naar de jongeman.

De invallen kaderen in een drugsdossier, meer specifiek over cocaïne. De feiten waar onder meer B. van verdacht wordt keren terug tot 2019. De twintiger zou al die tijd cocaïne dealen, al is daar volgens hem niets van aan. “Hij ontkent alle betrokkenheid”, vertelt advocate Ellen Eneman.

De jongeman verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter en die besloot B. verder aan te houden. Het is voorlopig niet duidelijk of er nog verdachten werden aangehouden, want de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen kon vrijdag niet communiceren over de zaak.

Ander drugsdossier

Karam B. kwam als verdachte in dit drugsdossier in het vizier van de speurders door een ander drugsdossier. In dat laatste drugsdossier werd Björn F. vrijdagochtend samen met drie andere verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

Björn B. is eveneens gekend bij het gerecht, zo werd de fervente Club-supporter begin dit jaar veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden voor zijn aandeel bij grote rellen. F. werd tijdens het proces in Brugge vrijgesproken, maar in het Gentse hof van beroep wel veroordeeld. Bovenop de 30 maanden cel kreeg hij ook nog eens 5 jaar stadionverbod.

Gekende buurt

De woonwijk De Blauwe Poort kwam ook in januari 2023 in het nieuws, toen de buurt een tijdlang afgesloten werd nadat een babylichaampje ontdekt was op een zolderkamer. Claudia D.C., de moeder van het kind en studente verpleegkunde, houdt al anderhalf jaar vol dat ze niet wist dat ze zwanger was en dat het kindje dood geboren werd, maar de autopsie sprak dat laatste tegen.

The post Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »