Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte is 6,5 miljoen euro.”

“Dat zou inhouden dat we jaarlijks 312.000 euro moeten afbetalen en dit gedurende een termijn van twintig jaar. Dat komt neer op elk jaar een mooi huis afbetalen. Volgens de algemeen directeur zouden we met die kostprijs ons op glad ijs begeven.”

Het na een wedstrijd winnend architectenbureau kiest ervoor om de nieuwe muziek- en kunstacademie te bouwen aan de bestaande jeugdlokalen langs de kant van de Sint-Eloois-Winkelstraat. Zaal De Samenkomst komt langs de Rollegemstraat.

“Wat we gaan doen zal moeten worden bekeken bij het meerjarenplan voor de volgende legislatuur”, aldus Dochy. “In het kader van ‘correct bestuur’ kunnen we nu geen concrete beslissing nemen. Het dossier gaan we grondig bekijken. We gaan het op een verstandige manier terug koppelen naar de verenigingen. Ze kunnen gelukkig terecht op enkele andere locaties en dat houdt de druk op de ketel wat weg.”

Oplossing zoeken

“De harmonie Sint-Cecilia gebruikt gewezen Ampe’s Gym en de Academie de school. Er moet een oplossing komen voor de verenigingen. We hebben de L!NK, de sporthal en het Capellehof dat zeer veel wordt gebruikt. We gaan zoeken om er op een goede manier uit te komen.”

“In het kader van ‘correct bestuur’ kunnen we nu geen concrete beslissing nemen”

Het waren Bert Selschotter (CD&V/VD) en fractieleider Caroline Seynhaeve (Vooruit) die vroegen naar een stand van zaken over De Samenkomst. “Hadden we dan niet beter het allemaal laten staan”, vroeg Caroline zich af.

“De school was heel ‘kapot’, De Samenkomst hadden we misschien kunnen behouden voor dan activiteiten in de zomer want de verwarming was stuk”, reageert de burgemeester. “De nieuwbouw zal een mooi project worden maar niet voor 6,5 miljoen euro want dat zou het budget in de komende legislatuur hypothekeren.”

Vorig jaar zijn vrije basisschool De Regenboog en zaal De Samenkomst afgebroken. Momenteel wordt het terrein genivelleerd. “In afwachting komt er een gras- en bloemenweide”, aldus de burgemeester.

The post Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »