Wannes (48) wil 210 kilometer rolstoelduwen en zo 3 wereldrecords breken: “Als het lukt, wordt het niet mijn, maar ons wereldrecord”

“Genieters”, zo noemt ultrasporter Wannes Wylin (48) de mensen die hij dit weekend al lopend voortduwt. Zij zitten in een rolstoel, hij wil meer dan 210 kilometer afleggen en drie wereldrecords breken. Maar dat is niet het enige doel. “Ik doe dit voor hén. En om inclusief sporten in de kijker te zetten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »