“Op mijn leeftijd mag het al eens iets kosten”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.” 

Meer krantenkoppen in België

Hoe kan Ieper woningen betaalbaar houden? “Nood aan meer en vooral betere sociale woningen”

Zijn er voldoende mogelijkheden voor betaalbaar wonen in Ieper? Dat is de vraag die de lijsttrekkers deze week voorgeschoteld krijgen. De antwoorden zijn uiteenlopend. Terwijl Emmily Talpe (Team Ieper) wil focussen op de renovatie van het bestaande patrimonium, pleiten de meeste andere lijsttrekkers voor méér sociale woningen.
The post Hoe kan Ieper woningen betaalbaar houden? “Nood aan meer en

Lees meer »

Steeds meer West-Vlamingen dragen hoortoestel: “Eigenlijk even normaal als een bril, maar toch is er veel schaamte”

Steeds meer mensen hebben hulp nodig om goed te kunnen horen. Vorig jaar vroegen bijna 10.000 West-Vlamingen een terugbetaling aan voor een hoortoestel, een kwart meer dan vijf jaar geleden. En het gaat heus niet alleen over ouderen.
The post Steeds meer West-Vlamingen dragen hoortoestel: “Eigenlijk even normaal als een bril, maar toch is er veel schaamte” appeared first

Lees meer »

Pensioendienst lanceert podcastreeks: ‘Pensioenpraatjes’

De Federale Pensioendienst heeft de eerste afleveringen online gezet van de nieuwe podcastreeks ‘Pensioenpraatjes’. De bedoeling van de podcasts is de burger te informeren over de wettelijke pensioenen in België. "De podcast geeft eenvoudige en toegankelijke uitleg bij een complexe, maar belangrijke materie die alle burgers aanbelangt", klinkt het in een persbericht.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Kortemark: Burgemeester maakt beloftes voor sociaal beleid waar

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Kortemark: Burgemeester maakt beloftes

Lees meer »

Vlaams Belang met zes kandidaten naar verkiezingen: “Veiligheid en mobiliteit”

Vlaams Belang Deerlijk trekt met een lijst van zes kandidaten naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Mobiliteit, algemene veiligheid, sociale huisvesting en dierenwelzijn zijn onze belangrijkste aandachtspunten”, stelt lijsttrekker Jan Colpaert.
The post Vlaams Belang met zes kandidaten naar verkiezingen: “Veiligheid en mobiliteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huis van het Kind Ichtem neemt deel aan STIP IT-campagne: samen springen tegen pesten

Het Huis van het KindIchtegemzet op zaterdag 28 september drie locaties vol springkastelen. Daar zullen kinderen, ouders, familie en vrienden samen een duidelijk statement maken: samen springen tegen pesten. Die dag eindigt namelijk de jaarlijkse STIP IT-campagne, de Week tegen Pesten, een initiatief van Ketnet, MNM en Radio2.
The post Huis van het Kind Ichtem neemt deel aan STIP

Lees meer »

Arbeidsmigratie van buiten EU licht gestegen in 2023

Als gevolg van een “lichte afkoeling” van de arbeidsmarkt heeft vorig jaar in België maar een beperkte stijging van het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU plaatsgevonden. Dat blijkt uit cijfers van het federaal migratiecentrum Myria, dat maandag een deel van zijn jaarverslag publiceerde.

Lees meer »