Chatten met een overleden dierbare is werkelijkheid dankzij AI: hulp bij rouwproces of commerciële valkuil?

Dankzij toepassingen op basis van artificiële intelligentie kan je tegenwoordig praten of chatten met een simulatie van overledenen. Een grote hulp bij het rouwproces of een commerciële valkuil? Volgens onderzoeker Nathalie Smuha (KU Leuven), roept de technologie heel wat ethische, sociale en juridische vraagstukken op. 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »