28 jaar geleden richtte Greet (60) kleuterafdeling in GBS Wevelgem op, nu is ze eerste juf die afzwaait

Juf Greet Vansevenant ging vrijdag alle klassen van GBS Wevelgem in de Goudenregenstraat af om haar kindjes te trakteren op een lolly. Greet (60) startte in 1996 de kleuterafdeling op van de school, ze is nu ook de eerste juf die op pensioen gaat. “Zo’n warm afscheid doet echt deugd.”

De Goudenregenstraat in Wevelgem werd heel even de Goudengreetstraat. De afdeling van de gemeentelijke basisschool nam er namelijk afscheid van Greet Vansevenant. De 60-jarige peuterleidster werd donderdag getrakteerd op bezoekje bij de kapper, een ontbijtje in een molen, toekomen met een riksja tussen een erehaag. en verschillende opdrachten. Vrijdag trakteerde ze terug met lolly’s voor alle kindjes, die haar bedankten met een innige knuffel. “Zo’n warm afscheid doet echt deugd”, vertelt ze.

Het afscheid van Greet is dan ook heel bijzonder. Nadat ze onder meer voor de klas in Bamo Moorsele, mocht ze in 1996 de kleuterafdeling in de basisschool in de Goudenregenstraat in Wevelgem opstarten toen de school gemengd werd. “De klas was toen nog in de huidige refter en we zaten er met alle kindjes samen – van peuters tot derde kleuters. Een uitdaging, maar het heeft me wel leren managen”, vertelt ze met de glimlach.

“Ik ken nog alle toenmalige kindjes van de voorbije 28 jaar bij naam”

De kleuterafdeling van de school groeide snel uit tot vier volwaardige klassen. Juf Greet ontfermde zich dan over de peutertjes. “Dat moederlijke lag me wel. Dat eerste contact met dat kindje dat bij wijze van spreken niks kan om hen dan als zelfstandige peuter te zien vertrekken. Dat was zo leuk.”

Vijf van die peutertjes waren ook haar kleinkinderen – Wout, Kato, Arthur, Sem en Lene. “Dat was niet moeilijker, al was ik misschien net iets strenger. Maar ook zij wisten het: thuis is het mamie, hier was het juffie”, vertelt ze.

En juffie zal ze wellicht voor al die kindjes die ze de voorbije 28 jaar leerde jassen aantrekken en ‘pipi potje’ doen. “Ik ken ze nog allemaal bij naam”, klinkt het. Greet was de eerste kleuterjuf die er lesgaf, ze is nu ook de eerste die met pensioen gaat. “Maar ik zal hier wel nog langskomen om te helpen.

(JD)

The post 28 jaar geleden richtte Greet (60) kleuterafdeling in GBS Wevelgem op, nu is ze eerste juf die afzwaait is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »