Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).

Vooral in het tweede kwart maakten de Belgian Cats indruk met een 20-7-tussenspurt. Na een 20-14 in het derde kwart was de buiten binnen.

Zondag volgt voor de Cats nog een tweede vriendschappelijke interland in Kortrijk tegen Servië. Over twee weken, op vrijdag 12 juli, staan de Belgische vrouwen in de Dôme van Charleroi tegenover Spanje, in een heruitgave van de laatste EK-finale. Twee dagen later is Canada de tegenstander.

Vervolgens wacht een trainingskamp in het Franse Reims, waar nog oefenwedstrijden tegen opnieuw China en olympisch vicekampioen Japan gespeeld worden.

Op de Olympische Spelen zitten de Belgian Cats in poule C en openen op 29 juli tegen Duitsland. Nadien volgen nog groepsmatchen tegen nummer een van de wereld en regerend olympisch kampioen Verenigde Staten (1 augustus) en Japan (4 augustus).

(Belga)

The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waterplezier op en langs de Leie voor het hele gezin

Op zondag 30 juni vindt Leieleute plaats aan de Lauwebrug in Wevelgem. Je beleeft er een fijne zomerdag met tal van leuke (gezins)activiteiten op en langs de Leie. Vanaf 9.30 uur is het mogelijk om te starten met een kajak-, sup- of pedalotocht richting Menen. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend gratis kinderactiviteiten zoals een
The post Waterplezier op

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »