Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.

Alhoewel hij officieel pas eind juli met pensioen gaat, kozen de balie, magistratuur en personeel van het Kortrijkse gerechtsgebouw de laatste dag van het gerechtelijk jaar uit om Guido Casier in de bloemetjes te zetten. Van afdelingsvoorzitter en – procureur over stafhouder, griffiers, magistraten, advocaten tot bediende zakten ze na de zitting van de raadkamer af om symbolisch afscheid te nemen. Ook zijn familie was erbij.

Guido Casier startte in 1984 als parketmagistraat in Kortrijk en maakte in 1993 de overstap om rechter te worden. De voorbije 25 jaar functioneerde hij als voorzitter van de raadkamer in Kortrijk. Dat betekent dat hij in die periode in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk over alle verdere aanhoudingen van gedetineerden besliste. Dat hij als boegbeeld en icoon werd omschreven tijdens de lofredes hoeft dan ook weinig verwondering.

“Een antiek stuk”, zo omschreef Guido Casier zichzelf met één van zijn gekende kwinkslagen. “Je was vooral ‘laagdravend’”, zo vond afdelingsprocureur Vincent Remy voor de gelegenheid een nieuw woord uit. “Stevig met de voeten op de grond toch snelheid ontwikkelen. We zullen je wijsheid en menselijkheid missen. Je behandelde iedereen op gelijke voet, gekruid met een vleugje humor. Je was ook een warme mens.” “Je had voor iedereen een luisterend oor, was begripvol en integer”, vervolledigde stafhouder Frederic Busschaert.

En toen moest het emomoment nog volgen toen de kleinkinderen arriveerden en zelfs ook een speech voor opa klaar hadden. “Je was op het einde zelfs even een Bekende Vlaming”, vond een kleindochter, verwijzend naar zijn gesmaakte optreden in het televisieprogramma ‘De rechtbank’.

“Het beroep van magistraat heb ik altijd fantastisch gevonden”, aldus Guido Casier. “Ik heb het geluk gehad altijd met goede collega’s en vooral griffiers te hebben mogen samenwerken.” Waarop nog tal van anekdotes uit zijn rijke loopbaan volgden. Een staande ovatie sloot het afscheidsmoment af.

(LSi)

The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »