Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs.

De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom van Babette (10) die gekozen werd door de Kindergemeenteraad. Om 11.00 uur stroomden de kinderen en begeleidende leerkrachten toe en werden ze onmiddellijk ondergedompeld in de festivalsfeer met muziek van DJ Dax.

“Heel gek dat al deze kinderen hier zijn dankzij mijn droom”, zegt Babette verbluft wanneer ze van het podium komt. “Dit feest is echt alles wat ik wilde doen deze zomer. Al mijn vrienden zijn hier, dus belooft het een onvergetelijke namiddag te worden. Popcorn voor iedereen!”

Dromen van Oostende liet dan ook niet e?e?n, maar twee dromen in vervulling gaan vandaag. Het olijke dj-duo Flux en Flex mochten op Babette’s Beachfestival hun eigen dj-set draaien. Ze kregen nu dus ook de kans om op het grote podium hun dansbare deuntjes aan hun leeftijdsgenoten te laten horen. De toon was daardoor meteen gezet en de dansbenen van de kinderen begonnen los te komen. Na dat hoogtepunt volgde ook nog de Poco Loco Kids Disco, die alle kinderen aan het springen, zwaaien en dansen bracht.

Popcorn a? volonté

Als op een echt festival waren er naast muziek ook randanimatie en versnaperingen. De kindercocktails vloeiden rijkelijk, ijsjes werden opgesmuld, de reuzegrote popcornmachine draaide overuren en er waren enkel lachende gezichten te zien. Wie even genoeg had van het bewegen, kon terecht in de chillzone, waar ook circusatelier Woesh samen met een aantal animatoren van pleZAND de kinderen entertainde.

“Niets is leuker dan een kinderfeest te organiseren op de laatste dag van het schooljaar. Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen. Volgend jaar opnieuw? Zou leuk zijn, maar dat moeten we nog zien”, knipoogt Bart Plasschaert, schepen van Vrije Tijd.

Met de voetjes in het zand en de zon op hun gezicht, dansten de kinderen de hele middag en amuseerden ze zich te pletter. Bedankt Babette om groots te dromen en iedereen een fantastische dag te bezorgen.

(ZB)

The post Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »