Vijf cipiers vervolgd in VS voor dood gevangene: man stierf vastgebonden met kap op zijn hoofd

In de Verenigde Staten zijn vijf cipiers aangeklaagd voor de dood van een gevangene, eind vorig jaar. De man stierf door verstikking nadat hij twee keer met pepperspray werd bespoten en werd vastgebonden in een stoel met een kap over zijn hoofd. Volgens de familie van het slachtoffer was er ook sprake van racisme. Omdat het slachtoffer een zwarte man was, zou hij volgens de familie door de cipiers bewust mishandeld zijn. 

Meer krantenkoppen in België

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »