35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.

“En dat voor een vrijdag? We hebben dat nog maar zelden meegemaakt.” De organisatie kon alvast al terugblikken op een geslaagde openingsavond, waar nog lang over gesproken zal worden. Het moet dan ook gezegd dat ze zowat alle registers hebben opengetrokken voor de 35ste editie van het stadsfestival, wat nog steeds gratis wordt aangeboden.

Liefhebbers van stevige muziek

De eerste namen verschenen pas om 18 uur op het podium, een opening dat door lokale band Chevalski werd verzorgd. Toch tekenden de eerste bezoekers van Grensrock om 16 uur al present. “Het is mooi weer, de school is net afgelopen en het is hier gewoon leuk vertoeven!” Woorden van wijsheid bij het koppel dat zich een comfortabel plaatsje zocht in de zon.

Vervolgens mochten de brulboeien van Fire Down Below de scene in handen nemen. Het harde gitaarwerk kon de liefhebbers van stevige muziek bekoren, al liep de band in de kijker vanwege een compleet andere reden. Ze konden namelijk rekenen op de steun van de schattigste supporters van het festival. De kleine Axelle (9) en Leon (6) hadden speciaal voor Sam, de drummer van de band, een affiche gemaakt. “Het is een vriend des huizes en de kinderen zijn fan, dus laten ze het hier ook merken”, lachte een tevreden mama.”

Wanneer de laatste gitaar van de groep werd opgeborgen, was het al koppen lopen in het Park Ter Walle. De avond verliep dan ook vingerlikkend verder. Iedereen werd nog opgewarmd door No Prisoners, waarna Zornik de boel in lichterlaaie zette. De groep, met enkele nationale en internationale hits op hun naam, kon de duizenden aanwezigen zonder de minste moeite aan het dansen brengen.

Ozark Henry met Volksharmonie Sint-Jozef

De absolute klepper van de avond was dan weer Ozark Henry in symphony. Hoewel er over het zangtalent van de man weinig te debatteren valt, was het voor de aanwezige Menenaars vooral de omkadering die het hem deed. Ozark Henry speelde met de muzikale steun van Volksharmonie Sint-Jozef, die voor de gelegenheid het volledige repertoire liet weerklinken. Een unieke belevenis, met een overduidelijke link naar de eigen stad.

De eerste avond van Grensrock werd afgesloten door de brutale kerels van Bizkit Park, die ode brachten aan het Nu-Metal genre.

Over het precieze aantal aanwezigen, wilde de organisatie nog geen krasse uitspraken doen. “Het staat vol, het zijn er zeker enkele duizenden”, was de standaard reactie die we kregen. Met een weerbericht dat ook zaterdag erg gunstig lijkt te zijn, zit de kans er dik in dat het record van vorig jaar verbroken zal worden.

The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »