Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.

De zomerschool in Poperinge werd in de zomer van 2020 opgericht. “Door de coronacrisis hadden heel wat leerlingen een leerachterstand opgelopen. Vanuit de overheid kwam de oproep om zomerscholen te organiseren om leerlingen te ondersteunen in de leerstof die ze nog niet goed onder de knie hebben en stad Poperinge heeft onmiddellijk gekozen om hier aan mee te werken”, legt schepen van Onderwijs Loes Vandromme (CD&V) uit.

“Alle leerlingen van het lager onderwijs en het buitengewoon lager onderwijs van Poperinge die een leerachterstand hebben of nood hebben aan extra herhaling van taal en rekenen zijn welkom op de zomerschool. Wij hebben niet één doelgroep van kinderen die wordt opgevangen in onze zomerschool, maar een mix van verschillende. Het belangrijkste criterium is dat het kind een leerachterstand of nood aan extra herhaling moet hebben. Er wordt nooit nieuwe leerstof gegeven.”

Leerbundel

In de voormiddag werken de kinderen aan een individuele leerbundel op maat die werd opgemaakt door de scholen. “Lesgevers geven extra uitleg als ze merken dat ze bepaalde zaken niet begrijpen, dit kan in groepjes zijn of individueel.Elk kind heeft in de voormiddag ook een moment dat ze educatieve spelletjes spelen rond taal of rekenen. In de namiddag worden activiteiten georganiseerd zoals knutselen, bibbezoek, Rots en Water, zwemmen, jeugdbewegingsspelletjes…“, legt Vandromme uit.

Dit jaar wordt gekeken om de activiteiten in de namiddag meer in kleine groepjes te splitsen en niet meer in de grote groepen van 15 leerlingen. “Zo kunnen we meer op maat werken en zijn de groepjes minder druk. We werken ook samen met heel wat organisaties zoals OSiO en Arktos die ons helpen met het aanbod en animatoren vorming geven. We proberen om zoveel mogelijk op maat te werken, terwijl we in het begin meer algemene lesjes geven. We zoeken voldoende personeel om de kinderen kwalitatief te kunnen begeleiden”, aldus schepen Vandromme. Elk jaar wordt een oproep gedaan naar helpende handen om de zomerschool te helpen.

Animatoren

“We streven naar vier lesgevers per dag en vier animatoren per namiddag. Er zijn ook twee jobstudenten die de hele periode meewerken en de hele dag meehelpen.We zoeken voornamelijk nog animatoren voor het namiddagaanbod. Lesgevers vinden we gemakkelijker dan vrijwilligers. We zoeken via diverse kanalen: nieuwsbrieven, sociale media, school… Animatoren zijn welkom vanaf 15 jaar, telkens van 12.30 tot 16.30 uur. Ze kunnen zelf hun dagen kiezen. Ze krijgen een vergoeding van 18,09 euro per halve dag. Er is een vorming voorzien op 1 augustus.” (LBR)

De Poperingse zomerschool vindt plaats Lodewijk Makeblijdecollege – Komstraat 9A in Poperinge – op 7, 8, 9, 12, 13, 14, 19, 20, 22, 23 augustus, telkens van 9 tot 16 uur met mogelijkheid tot opvang vanaf 8 tot 17 uur.

The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Amerikaanse drones boven Zwarte Zee vergroten risico op directe confrontatie tussen Rusland en NAVO”

Vluchten van Amerikaanse militaire drones boven de Zwarte Zee vergroten het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gezegd. Vermoed wordt dat de drones gebruikt worden om “doelen aan te wijzen voor de precisiewapens die door het Westen geleverd worden”. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Een model in New York, shopverslaafde of basketbalspeler die drumt in de kerk: één van deze mannen wordt Mister World Belgium

De fotoshoots zijn beoordeeld, het defilé in zwemshorten klaar om gehouden te worden. Nu zondag kiest Miss België-organisatrice Darline Devos uit één van deze acht mannen een Mister World Belgium. “Hij vertegenwoordigt ons land op de verkiezing van Mister World in Vietnam. Na tien jaar doet ons land eindelijk weer mee”, zegt ze. Het wereldkampioenschap voor mooie mannen vindt plaats

Lees meer »