Remco Evenepoel: “Vroeger was de Tour winnen een droom, nu een ambitie”

 

Voor het eerst sinds Lucien Van Impe in 1976 de Tour won, start een Belg met winstkansen in de belangrijkste rittenkoers ter wereld. Remco Evenepoel (24) begint aan de grootste queeste van zijn carrière.

 

Meer krantenkoppen in België

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »

Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »