“Ooit waren we hier jobstudenten”: Jeroen (41) en Aaron (22) nemen De Smisse in Damme over

Jeroen Boussemaere (41) en Aaron Desmet (22) zijn op 30 juni officieel de nieuwe uitbaters van De Smisse. Maar nieuwe gezichten zijn de opvolgers van Stefaan Claeys (46) en Stefanie Traen (41), die vorige week bekendmaakten hun zaak uit handen te geven, helemaal niet voor de vele vaste klanten van De Smisse. Ze zijn er al jarenlang actief als barman en maître. “We weten dat het zwaar wordt, maar zijn helemaal klaar om te knallen”, klinkt het.

Het was voor de vele klanten en al wie de horeca wat volgt toch wel opschrikken toen het koppel Stefaan Claeys en Stefanie Traen via sociale media bekend maakten dat ze de zaak twintig jaar nadat ze die hadden opgestart, zouden overlaten. Stefaan en Stefanie zijn na al die jaren dan ook vergroeid met hun zaak. Nu ze naar eigen zeggen met De Smisse alles hebben bereikt wat ze konden is het moment er om rustig uit te kijken naar een nieuwe uitdaging én om meer tijd voor hun gezin met drie kinderen uit te trekken. Exit Stefaan en Stefanie, enter Jeroen Boussemaere en Aaron Desmet. “Ik ben hier twintig jaar geleden twee weken na de opstart beginnen werken als jobstudent”, vertelt Jeroen. “Daarvoor werkte ik vijf jaar als jobstudent in restaurant Siphon. Stefanie kende ik al omdat ze net als ik in Oostkerke woonde, we dezelfde leeftijd hebben en samen naar school in Brugge fietsen. Toen ik hier begon was wijlen Jochen Vossaert (die op jonge leeftijd overleed aan kanker, red.) hier ook nog medezaakvoerder. Hij heeft in die beginjaren zeker mee zijn stempel gezet. Tot ‘s morgens vroeg was het hier ambiance. Het kwam voor dat we rechtstreeks na het werk naar de bakker gingen… De zaak was in het begin nog helemaal zo niet uitgebouwd naar achteren toe. De buitenbar is er maar later gekomen, en dan is ook de buitenkeuken gevolgd en werd de parking op termijn opgeofferd voor meer zitruimte”, blikt Jeroen glimlachend terug.

Evolutie

Jeroen kwam na zijn studies bedrijfscommunicatie vast in dienst in De Smisse en werd er het vaste gezicht achter de bar. Hij zag de zaak samen met de leeftijd van uitbaters en van hemzelf evolueren van een café naar een horecazaak met een meer uitgebreide eetkaart waar verschillende generaties over de vloer komen. “Als enorm gedreven ondernemer zat Stefaan ook niet om een stunt verlegen, zoals de grote kersttent in meerdere verdiepingen op de randparking langs de Damse Vaart die hij uitbaatte in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Die nieuwjaarsvieringen waren er legendarisch”, weet Jeroen nog.

Oog voor detail

In 2018 maakte Aaron Desmet dan zijn entree in De Smisse. Hij volgde de hotelschool Spermalie en begon op zijn zestiende in de zaak als jobstudent. “Ik begon met plateaus rond te dragen en tafels af te ruimen maar kreeg gaandeweg meer verantwoordelijkheden. Een tijd terug stelde Stefaan me dan ook aan als maître, waarbij ik de mensen mag verwelkomen en de tafelschikking coördineer”, vertelt Aaron. “Wat we vooral van Stefaan en Stefanie geleerd hebben is vriendelijkheid en oog voor detail. Onder een glas bier moet steeds een bierviltje liggen, het logo op de glazen moet naar de klant gedraaid staan, de tafels en stoelen moeten netjes staan. Daar hamerden ze echt wel op. En tegelijkertijd mag er niet ingeboet worden op gemoedelijkheid in de zaak.”

Buitenterras uitbreiden

“Wat ook meespeelt in die gemoedelijke sfeer is dat veel mensen van het team achter De Smisse echt bevriend zijn met elkaar. Ik en nog andere medewerkers zijn vaak met de uitbaters op reis geweest en ik ben zelfs peter van hun eerste kind Jules”, vult Jeroen aan. Of er veel zal veranderen onder de nieuwe uitbaters, wil ik ten slotte nog weten. “Zeker deze zomer zullen we nog geen wijzigingen doorvoeren en sowieso zullen we vooral op hetzelfde elan blijven verder werken”, zegt Jeroen. “Want we kunnen verder werken op een heel sterke structuur en met een goed team. Op termijn zullen we wel de buitenbar uitbreiden en anders inrichten want die is niet meegegroeid met het terras. En ja, we weten dat het heel hard werken zal zijn – want naast onze taken die we altijd al deden komt er nu ook veel papierwerk op ons af. Het wordt zwaar, maar we doen het met volle goesting en zijn helemaal klaar om te knallen.”

The post “Ooit waren we hier jobstudenten”: Jeroen (41) en Aaron (22) nemen De Smisse in Damme over is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Parasol waait weg en doorboort been van vrouw

Een vrouw is gewond geraakt op Cocoa Beach, ten oosten van Orlando in de VS, toen een gehuurde parasol plotseling in haar been terechtkwam. Ze bracht samen met haar familie een dag door op het strand toen een onverwachte felle windvlaag de parasol losrukte en de lucht in blies. Bij de landing kwam de punt van de parasol hard neer

Lees meer »