Steeds meer restaurants sluiten de deuren: ‘De marges zijn flinterdun’

18:47 De situatie in de horeca gaat van kwaad naar erger. Het aantal faillissementen van restaurants ligt dit jaar een kwart hoger dan de voorbije tien jaar, nadat in 2023 al een recordaantal zaken failliet… 

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »