Hoe komt het dat we het laagste aantal woninginbraken ooit hebben? “We zien een verschuiving”

Het zal je waarschijnlijk worst wezen wanneer je onlangs zelf slachtoffer werd, maar het aantal woninginbraken was vorig jaar “het laagste aantal ooit”, zo blijkt uit de Belgische criminaliteitscijfers. Hoe komt dat?

 

Meer krantenkoppen in België

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »