Bijna dagelijks vallen meteorieten op Mars

De planeet Mars krijgt haast dagelijks te maken met inslagen door meteorieten. Uit onderzoek van Zwitserse en Britse wetenschappers blijkt dat de planeet ruim vijf keer meer inslagen kent dan eerder geschat.

 

Meer krantenkoppen in België

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »