Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.

Voor wie thuis is in de wereld van de wijnen, zijn de Gault&Millau Wine Awards geen onbekenden. In België staan ze te boek als de Oscars van de wijnbouwers, waarbij iedereen hoopt een plaats te kunnen bemachtigen. “Het was dit jaar niet anders. Niet minder dan 107 wijndomeinen namen deel aan de awards, goed voor meer dan 250 wijnen!”

Kwaliteit boven kwantiteit

Dirk Talpe en Patricia Lenoir, de drijvende krachten achter Wijndomein Ravenstein, waagden ook dit jaar hun kans. “Onze wijnen kwamen er in de handen van zestig topsommeliers, allemaal mensen met naam en faam in die wereld. Uit het aanbod maakten ze een eerste selectie van 55 wijnen, die de titel van ‘coup de coeur’ kregen. Daar zaten twee van onze wijnen al bij. Uiteindelijk werd er dan nog verder geëvalueerd totdat er nog 25 overbleven. Die kregen allemaal een Wine Award, waarvan er twee met ons mee naar huis gingen.”

De erg prestigieuze titel is een flinke opsteker voor de wijnmakers, al viel hun Wervikse kwaliteit al eerder in de prijzen. “We blijven keer op keer inzetten op kwaliteit, niet op kwantiteit. Dat maakt volgens ons het verschil. De jury was verlekkerd op onze Blanc De Noirs Brut en onze Ravenstein Rosé brut. Beiden kregen de Wine Award titel.”

Opent nieuwe deuren

Met gele bordjes kan het wijndomein de kersverse erkenning nu wereldkundig maken, al gaat het veel verder dan enkel maar een symbool. “De wijngids van Gault&Millau is toch wel een beetje de bijbel in België. Mensen die hem lezen, gaan ook specifiek op zoek naar die wijnen, vooral als ze een award hebben gewonnen. De titels zullen dus ongetwijfeld mensen naar ons wijndomein in Kruiseke brengen, dus dat is goed nieuws. Ook zal het nieuwe deuren openen, bij restaurants en verkooppunten. We kunnen de vakantieperiode dus met een glimlach op het gezicht starten.”

The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »