Zweeds dorpje verkoopt stukken land voor spotprijs en wordt overrompeld door geïnteresseerden

Niet alleen in Italië kan je spotgoedkoop een huis of een stuk land kopen. Ook in Zweden wagen ze zich nu aan zo’n stunt. En daar was zo veel interesse dat ze de verkoop tijdelijk op pauze hebben moeten zetten.

 

Meer krantenkoppen in België

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

Gezinnen sparen kleiner deel van hun inkomsten

De spaarquote van de Belgische gezinnen is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 14 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dat nog 15,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank.

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »