Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog op een dringende operatie”, klinkt het bij de politie.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond 10 uur in de Oostendestraat in Diksmuide. Bij het buitenrijden van het centrum van Diksmuide, buiten de bebouwde kom, ging het verkeerd. “Een 30-jarige man nam deel aan een motorrondrit met enkele collega’s”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Polder. “De man schatte op zijn motor wellicht de verkeersinfrastructuur niet goed in. Hij kwam eerst in botsing met de middenberm waarna zijn motor naar de overkant van de weg werd geslingerd en daar in botsing kwam met een betonnen biggenrug. Die scheidt het fietspad van de weg af. Daarna ging de tweewieler nog even verder, waarna de man ten val kwam in de gracht.” De man legde zo een traject af van een twintigtal meter. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval en er waren verschillende getuigen, onder andere de collega-motorrijders.

Dringende operatie

De dertiger bleek zwaargewond te zijn, waarna zijn collega’s zich over hem ontfermden. Zowel de politie als een ziekenwagen snelden ter plaatse. Vanuit het Brugse AZ kwam de MUG-heli overgevlogen, die landde in een weide vlakbij. Zij namen over en gaven de man de eerste dringende zorgen. Hij werd daarna naar de helikopter gebracht. “De man werd met zware verwondingen met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog op een dringende operatie”, vervolgt commissaris Fonteyne. “Bij zijn overbrenging verkeerde hij volgens de eerste berichten niet in levensgevaar.”

Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder. (JH)

The post Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »