Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die vanaf 1 juli veranderen

Vanaf 1 juli 2024 zijn er wijzigingen in het aanbod van De Lijn in de regio’s Brugge en Midwest. Ontdekt hieronder wat er verandert.

De Brugse stadslijnen 1 tot en met 6 worden beperkt bijgewerkt om een betere, stiptere en logischere dienstverlening te krijgen. Lijn 20 en 39 krijgen ’s rond 20 uur een extra rit. Ook 49 krijgt ’s avonds om 19 uur 20 een extra rit vanuit Brugge naar Wenduine. Er komt bovendien op die lijn een nieuwe halte Houtave Stekvogel nabij de locatie van de voormalige halte Houtave Weg op Zuienkerke.

Lijn 40 tussen Brugge en Blankenberge rijdt voortaan om het halfuur, terwijl lijn 41 extra ritten krijgt in de spits voor de scholen. De maatwerkbedrijven worden er overgenomen door de nieuwe lijn 421 Brugge-Dudzele-Westkapelle-Knokke. Datzelfde geldt voor lijn 42.

Extra avond- en ochtendritten

Verder rijdt lijn 50 tussen Brugge en Gent Sint-Pieters voortaan ook ’s avonds en ’s nachts om het halfuur tussen Brugge en Maldegem. Ook de avond- en nachtritten van lijn 60 rijden voortaan door naar Knesselare. ’s Morgens is er trouwens een extra rit van Brugge naar Aalter met aankomst om 7 uur 38. Lijn 70b voortaan van maandag tot zaterdag altijd tussen Brugge en Torhout, ook overdag.

Er is in de vervoerregio Brugge één nieuwe lijn: lijn 421 Brugge-Dudzele-Westkapelle-Knokke. Die zorgt voor ritten in de spits naar scholen en maatwerkbedrijven tussen Brugge en Knokke. Dat traject neemt ook enkele ritten over van lijn 41 en 42. Lijn 132 vervangt ten slotte de voormalige lijn 73 en die brengt je van Tielt naar Deinze. Die lijn rijdt op schooldagen in de spits altijd tussen Deinze en Tielt via Wontergem, Dentergem en Gottem.

Wil je zelf het overzicht raadplegen? Kijk dan gerust op de website van De Lijn!

The post Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die vanaf 1 juli veranderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »