Ook ‘Bruges Plage’ is klaar voor de zomer: redders moesten al kind uit het water halen

Met de start van de zomervakantie staan ook de redders weer elke dag paraat. Dit seizoen kunnen Bart Dezeure en zijn assistent Karel Van Hoey een beroep doen op 52 jobstudenten.

“De meeste redders zijn anciens. Er waren honderd kandidaten voor acht vacante plaatsen. Blijkbaar is onze 650 meter brede zwemzone fel gegeerd onder de jonge redders”, zegt hoofdredder Dezeure, die ook meteen een boodschap de wereld instuurt. “Ouders, let goed op uw kinderen op het strand. De redders zijn geen babysits.”

Diepe kel

Hij doet dit niet zomaar, want de redders hadden deze week al de handen vol met de vele schooluitstapjes naar Bruges Plage. Maandag moest een Zeebrugse redder een leerling uit zee halen. Met het snel opkomende springtij was een kind in een diepe ‘kel’ vol onderstroming in de problemen geraakt, maar gelukkig met een goede afloop.

Goed nieuws voor ‘nijpende noden’: na het overlijden van wc-meneer Jacques is de Stad Brugge erin geslaagd om toch een nieuwe uitbater van de toiletten in het Badengebouw te vinden. Sinds 15 juni is de Roemeense familie Prosie elke dag present in het Badengebouw.

Kinderen gratis

Ileana en Dimitri krijgen af en toe de hulp van hun dochter Maya, want Ileana werkt ook als monitor in een Blankenbergs rusthuis en Dimitri baat een winkel in Italiaanse charcuterie en andere delicatessen uit aan Seafront. Maya stelt de jonge plassers gerust: “Kinderen onder de twaalf moeten niet betalen, de rest 1 euro.”

De Zeebrugse strandwijk telt twee nieuwe horecazaken: Chloë en Robin van Banana Moon Beach bar runnen nu ook ’t Zandlopertje, met zeeduivel, garnaalkroketten en vol-au-vent op het menu. Ook MariTimes kreeg nieuwe uitbaters en opent normaal deze week.

Voorlopig is het wachten op de foodtruck van Lagaar, want de keuken van dit Zeebrugs restaurant raakte beschadigd bij een brand in een aanpalende garage. Enig minpunt is dat het pand waar restaurant Amuzee gevestigd was te koop staat. In de visserswijk krijgt ‘t Werftje concurrentie van het pop-up restaurant Quatre Mains Club.

The post Ook ‘Bruges Plage’ is klaar voor de zomer: redders moesten al kind uit het water halen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp”

De Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren. In augustus krijgen leerlingen met een leerachterstand er hulp bij taal en rekenen in het Lodewijk Makeblijdecollege. Animatoren krijgen een vrijwilligersvergoeding, lesgevers krijgen een contract bepaalde duur met een vergoeding per uur.
The post Poperingse zomerschool zoekt lesgevers en animatoren: “Leerlingen met leerachterstand krijgen er hulp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

Hélène d’Udekem d’Acoz maakt opvallende carrièreswitch: “Ik zou nooit kunnen doen wat m’n zus Mathilde doet”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »