Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.

De laatste zaterdag van juni staat bij de paardenliefhebbers in dikke letters in hun agenda. Iedereen die van de geliefde viervoeters houdt, is die dag in Torhout present. De fonteintjes op de Markt moeten plaatsmaken voor een grote zandpiste, waar er van 10 tot 18.30 uur van alles te zien valt.

Cremello Lusitano-paarden

Om 17.30 uur heeft er in de piste een indrukwekkend optreden van een uur plaats door Iseulys Deslé met zes zeldzame, melkwitte Cremello Lusitano-paarden. Die dieren zijn een streling voor het oog. De piste zal dit jaar overigens met een duurzame, houten afsluiting omheind worden.

In de omliggende straten wordt het plezier de hele dag verzekerd met heuse alpacawandelingen op de Burg, pony- en paardenritjes voor kinderen (dankzij de manege Groenhove en de Stoeterij Deloof) en een huifkartocht in en om het stadscentrum (tussen 13.30 en 16.30 uur). Er kan ook genoten worden van een hoefsmid, een ledernaaister, een ervaren schaapscheerder en zelfs een authentieke sigarenmaker.

Hoefijzertocht door de stadskern

Tussen 7 en 18 uur is er een speelse Hoefijzertocht door de stadskern mogelijk. Dat is zeker voor de kinderen een hele belevenis. Deelnemen is gratis en de formulieren zijn af te halen in het oud-stadhuis. Er vallen tal van kleine attenties te winnen.

“Met onze werkgroep Paardenmarkt doen we al het mogelijke om er een echte topdag van te maken”, zegt schepen van Landbouw Hans Blomme. “We willen de mensen de diverse aspecten van de paardenwereld laten zien. Het is de bedoeling een zo breed mogelijk publiek aan te trekken. Uiteraard hebben we oog voor het welzijn van de dieren.”

Bronzen kunstwerk van 3.600 kilo

Aan de zijkant van het oud-stadhuis staat al enkele dagen een prachtig bronzen paardenbeeld van kunstenaar Dirk Santens uit Ichtegem. Het prijkt op een natuurstenen voet en weegt om en bij de 3.600 kilogram. Het blijft er tot 1 juli staan. Het stelt het kenmerkende hoofd van een Lusitano-paard voor. Naast dat opvallende meesterwerk brengt Dirk nog enkele kleinere beelden mee die tijdens de Paardenmarkt tentoongesteld zullen worden in de directe omgeving van het oud-stadhuis. “De spierkracht, de souplesse en het majestueuze van paarden inspireren me”, zegt Dirk. “Het zijn edele dieren.”

The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een model in New York, shopverslaafde of basketbalspeler die drumt in de kerk: één van deze mannen wordt Mister World Belgium

De fotoshoots zijn beoordeeld, het defilé in zwemshorten klaar om gehouden te worden. Nu zondag kiest Miss België-organisatrice Darline Devos uit één van deze acht mannen een Mister World Belgium. “Hij vertegenwoordigt ons land op de verkiezing van Mister World in Vietnam. Na tien jaar doet ons land eindelijk weer mee”, zegt ze. Het wereldkampioenschap voor mooie mannen vindt plaats

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »