Pieter Allegaert (29) maakt debuut in Tour de France: “Ik ben erbij, dit is een droom die uitkomt”

Even zag het er naar uit dat Piet Allegaert (29) voor het derde jaar op rij geen grote ronde zou kunnen rijden. Daar kwam verandering in. Zaterdag begint hij in Firenze aan zijn eerste Ronde van Frankrijk. Vooral als beschermengel van Bryan Coquard, recent winnaar van een rit in de Ronde van Zwitserland.

Het kan verkeren. “Het enige dat tijdens de winter voor mij leek vast te staan was een selectie voor de Ronde van Italië”, vertelt Piet Allegaert, bij Cofidis één van de zes Belgen.

“Uiteindelijk werd ik niet geselecteerd. Omdat het ernaar uitzag dat ik weer geen grote ronde zou rijden, was ik enorm ontgoocheld. Ter gelegenheid van Brussels Cycling Classic op 2 juni kreeg ik te horen dat ik kans maakte op een Tourselectie. Ik ben erbij. Dit is een droom die uitkomt!”

In tegenstelling tot heel wat andere Tourrenners trekt Allegaert zonder hoogtestage naar de start in Firenze. “Toch ben ik er klaar voor”, benadrukt de Roeselarenaar met roots in Slypskapelle. “Op het Belgisch kampioenschap in Zottegem had ik een goed gevoel. Bij het ingaan van de slotronde kwam ik jammer genoeg, samen met Jonas Rickaert, ten val. Ik kon terugkeren, maar de renners van Soudal-Quick.Step trokken het peloton net op een lint, zodat ik niet meer vooraan raakte.”

Groene trui

Waardoor Allegaert als 59ste werd afgevlagd. Zijn taak in de Ronde van Frankrijk is vooraf heel duidelijk. “Het is uitsluitend voor Bryan Coquard dat ik in de Tourselectie zit”, gaat hij verder. “Met hem proberen we één van de sprintetappes te winnen. Het is ook de bedoeling dat Bryan voor de groene puntentrui gaat. Met iemand als Jasper Philipsen aan de start wordt dat heel moeilijk, maar het is altijd het proberen waard.”

Vorig jaar sloot Coquard het puntenklassement op rang drie af. Jasper Philipsen en ex-wereldkampioen Mads Pedersen gingen hem in de eindstand vooraf. Met Ion Izagirre en Victor Lafay won Cofidis vorig jaar twee Touretappes. Wat voor het Franse team 15 jaar geleden was. “Dit keer gaat Guillaume Martin niet voor een goed eindklassement, maar voor ritwinst.”

The post Pieter Allegaert (29) maakt debuut in Tour de France: “Ik ben erbij, dit is een droom die uitkomt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Witte Paard in Blankenberge pakt uit met twee zomershows, een show ‘Winter Wonderland’ én ook als nieuwkomer een lenteshow ‘Burlesque’

Terwijl het genre in Vlaanderen een ware revival beleeft, toont Het Witte Paard met zijn ambitieuze programma voor 2024-2025 aan dat ze graag marktleider willen blijven met hun bijzondere variété aanbod. Het legendarische theater in Blankenberge is bijna 90 jaar na het ontstaan nog steeds trendsetter op vlak van kwaliteit, originaliteit en ambiance. Het volgende seizoen pakt Het Witte Paard

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »