“Hij bood geen enkele hulp”: Ardooise drugsdealer valt door de mand wanneer gebruiker in zijn woning onwel wordt

Een 36-jarige Ardooienaar heeft voor de Brugse rechtbank 200 uur werkstraf gekregen voor drugshandel en schuldig verzuim.

Op 5 maart 2023 alarmeerde de zus van de beklaagde de politie. In de woning van B.H. (36) was een man onwel geworden na het roken van crack, een variant van cocaïne. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer aan samen met allerhande drugsattributen. B.H. bleek niet aanwezig, maar wel A.P. (28) Die laatste had de crack geprepareerd en verklaarde hoe het slachtoffer plots stuiptrekkingen kreeg terwijl ze aan het praten waren.

‘Dringend weg’

A.P. had B.H. gevraagd de hulpdiensten te verwittigen, maar die ging er vandoor. Naar eigen zeggen ‘moest hij dringend weg’. Hierop had A.P. zélf de hulpdiensten verwittigd. “Hij bood geen enkele hulp”, verklaarde hij over B.H. Tijdens de huiszoeking werden overal in de woning drugs aangetroffen, tot in de diepvriezer en de oven toe. Het ging om 40 gram speed, 36 xtc-pillen, drie gram cocaïne en een restje heroïne.

Verder onderzoek wees uit dat B.H. speed en cocaïne verkocht om zijn eigen gebruik te financieren. Hij liet ook toe dat anderen in zijn woning drugs gebruikten. De man zat na de feiten een maand in voorhechtenis. A.P., die net als B.H. nog een blanco strafblad had, kreeg zes maanden cel voor zijn aandeel. In tegenstelling tot B.H. kwam hij niet opdagen voor het proces. (AFr)

The post “Hij bood geen enkele hulp”: Ardooise drugsdealer valt door de mand wanneer gebruiker in zijn woning onwel wordt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »