Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN). 

Meer krantenkoppen in België

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »