Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele nevenevenementen.

“We spelen eigenlijk al een tijdje met het idee”, vertelt Stefaan Verhulst. “Wij hebben hier een plantenkwekerij en kweken 2.500 soorten vaste planten voor onder andere tuinaanleggers. We wilden een mooie tuin maken voor onszelf die overloopt in het landschap. We kregen vaak de vraag wanneer wij eens onze tuin zouden openstellen. Ik ben nu net op pensioen en heb iets meer tijd, het is dus het ideale moment.”

Veel werk

Stefaan en Mie zijn momenteel druk bezig in hun tuin. “Snoeiwerk, opkuiswerk … Het natte weer van de afgelopen weken maakte het ons niet gemakkelijk. Maar onze buren en vrienden zullen nu eindelijk eens kunnen zien wat er achter die grote haag ligt.”

Naast de prachtige tuin zullen er ook kleine tentoonstellingen te zien zijn. “Zelf ben ik hobbyist- beeldhouwer en we tonen enkele beeldhouwwerken van mezelf en collega-kunstenaars. Daarnaast is mijn zus Lieve Verhulst een fervente bonsai-liefhebber en ook zij zal een tentoonstelling geven. Bovendien hebben we hier bijenkasten. Een imkervereniging zal uitleg geven, onder andere over de Aziatische hoornaar. We proberen er dus een totaalevenement van te maken.”

Bovendien koppelen Stefaan en Mie het event aan een goed doel. “De toegangsgelden en opbrengst van de bar gaan naar Artsen zonder Grenzen. Er is momenteel veel nood aan hun hulp.”

De Open Tuinen vinden plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 10 tot 18 uur. De tuin van Stefaan Verhulst en zijn echtgenote Mie Van Ryckeghem vind je in de Neringenstraat 55 in Aarsele.

The post Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.
The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »