Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.

De opbrengst van de mini-Levensloop van De Droomvlieger en de Ouderraad van de school leverde in 2023 een totaalbedrag op van 1635,30 euro. Dit bedrag schonken ze aan AZ West Veurne om het ziekenhuis kindvriendelijker te maken.

Verpleegkundig directeur Koen De Ridder: “In samenwerking met de afdeling pediatrie en de Ouderraad van De Droomvlieger bekeken we hoe we het budget best konden besteden. Een deeltje van het budget ging naar prikcadeautjes voor de kindjes op de spoed, het operatiekwartier en de pediatrieafdeling. De verouderde gezelschapsspelletjes in de pediatriespeelkamer werden uitgebreid met een leuke spelkoffer en nieuwe speeltjes, puzzels etc.”

Voor kinderen, door kinderen

“Als onderwijsinstelling en ouderraad vinden we het heel belangrijk dat leerlingen zich belangeloos inzetten voor een goed doel, vooral voor kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis”, verduidelijken school directeurs Marieke Stubbe en Griet Lenders en de Ouderraad.

“Ons motto: iets door kinderen, voor kinderen. Daarom organiseerde de school een sponsorloop en verkocht de ouderraad lekkernijen om geld in te zamelen voor AZ West, waarbij ouders en grootouders ook meededen. Met de ingezamelde centjes kunnen we de wachtzaal van de afdeling pediatrie opfleuren en voorzien van prikcadeaus en een aangevulde spel- en knutselkoffer, zodat jonge patiënten en hun families zich comfortabeler kunnen voelen.”

Plopsa

Voor het resterende deel van het budget sloeg AZ WEST de handen in elkaar met Plopsa. “Al in 2016 sponsorde Plopsa de nieuwe look van de verblijfsafdeling pediatrie in Plopsa-thema. Nu kregen ook de wachtzaal en de kinderbox op de spoedafdeling een opfrisbeurt met Studio-100-figuren, zodat alle kindjes zich op hun gemak voelen in de gloednieuwe wachtzaal.

Op de gepersonaliseerde wandspelen is het nog even wachten, die zijn onderweg met een boot vanuit Rotterdam. De sobere okergele muren werden omgetoverd met decors uit Plopsaland De Panne en in het midden van de wachtzaal staat een ronde speeltafel met zitkubussen. De schilderwerken en voorbereiding (nieuwe plafondtegels,…) namen we met AZ West voor onze rekening. We zijn heel tevreden met het resultaat! De wachtzaal is een echte eyecatcher geworden.

Kindjes kunnen hier even ontspannen voor ze naar de dokter moeten, en dat geldt ook voor de kinderbox op spoed, die voor afleiding zorgt. Elk jaar belanden er zo’n 1200 kinderen op Spoed en in de poli pediatrie zijn er dat zo’n 7000. We zijn De Droomvlieger en Plopsa bijzonder dankbaar!”

Vereerd

Carl Lenaerts, CEO Plopsa: “Wij voelen ons zeer vereerd om een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie project van az West. In het verleden hebben we al geïnvesteerd in de decoratie van de kinderafdeling van az West, dus de beslissing om opnieuw mee te werken aan dit project was snel genomen. Onze missie is om kinderen een magische dag te bezorgen, en het is fijn dat we dit ook buiten onze Plopsa-parken kunnen realiseren.”

“Voor de kinderen is het veel aangenamer om te kunnen herstellen in een mooie en herkenbare omgeving. Ons creatieve team kreeg carte blanche om de inrichting uit te werken, in overeenstemming met de huidige invulling en uiteraard met de site van een ziekenhuis.”

The post Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »