Ansofie en Romy sieren Beachweekend VBC: “In Beveren-Leie, waar beachvolleybal voor mij begon”

VBC Beveren-Leie organiseert op 29 en 30 juni traditiegetrouw haar Beachweekend. De organisatie heeft een mooi programma samengesteld voor de 16de editie.

Op zaterdag is de jeugd aan zet met de U14 jongens en meisjes, de U16 jongens en meisjes en de U18 meisjes. Op zondag zijn het de seniors dames en heren provinciaal die het opnemen tegen elkaar.

Bij de dames is het uitkijken naar het duo Ansofie De Vriese en Romy Vroman, aangesloten bij Damesvolley Waregem. “Voor mij begon het beachvolleyverhaal zowat 13 jaar geleden toen ik met mijn nichtje Julie Coussens mijn eerste tornooi speelde in… Beveren-Leie”, opent Ansofie (28).

“Beachvolley is voor mij puur fun, een leuke bezigheid na de zaalcompetitie. Het technische aspect is hierin heel belangrijk. Fun, maar ik wil natuurlijk ook winnen, hé. Dat ik dit weekend samen met Romy mag spelen doet me dan ook veel plezier. Dit seizoen veroverde ze in ons eerste jaar nationale een basisplaats. Het was een jaar eerder al duidelijk dat dit eraan zat te komen, en die basisplaats deed ze alle eer aan.”

Langere rally’s

“Ik ben uiteraard heel blij dat ik de kans krijg in de eerste ploeg”, pikt Romy (17) uit Deerlijk in. “Mijn doel is zoveel mogelijk bij te leren. Het niveau op training is heel anders dan een jaar eerder. De rally’s zijn bijvoorbeeld veel langer.”

“Ik ben heel blij dat ik dit weekend met Ansofie aan dit tornooi mag deelnemen. Het is dan ook de bedoeling om nog aan meer tornooien deel te nemen. Een week later staan we ook in Waregem met onze voeten in het zand. Dit is voor de fun. Maar we willen uiteraard zover mogelijk geraken. Halve finale is op papier misschien een realistisch doel”, zegt Romy, die volgend jaar logopedische en audiologische wetenschappen gaat studeren in Gent.

Bekende gezichten

“We kijken alvast uit naar dit tornooi waar we heel wat bekende gezichten tegen het lijf zullen lopen. Ook ploeggenoten Alexandra Boev en Heleen Dedullen vormen een duo”, besluit Ansofie De Vriese uit Wielsbeke.

The post Ansofie en Romy sieren Beachweekend VBC: “In Beveren-Leie, waar beachvolleybal voor mij begon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kans bestaat dat je morgen wakker wordt met nieuwe Vlaamse regering: deze knopen moeten nog worden doorgehakt

Stikstof zal de Vlaamse formatie in de laatste rechte lijn niet meer doen stikken, maar de onderhandelaars hebben toch een hele waslijst aan knelpunten die ze moeten wegwerken. Vinden ze in de nachtelijke uurtjes nog een compromis? Welke moeilijke knopen moeten ze dan nog doorhakken? En wanneer worden de postjes verdeeld? “Als regering gevormd is, mag Bart De Wever na

Lees meer »

Mister Gay Belgium Imran Nawaz bedolven onder haatreacties: “Zo erg dat mijn familie dit moet lezen”

Imran Nawaz (35) werd een maand geleden tot Mister Gay Belgium 2024 gekroond. Zijn missie om als kind van een katholieke moeder en islamitische vader de lgbtqia+-gemeenschap te verbinden met religie wordt overschaduwd door de vele giftige haatreacties waarmee Imran wordt bedolven. “Dit is een slag in het gezicht voor de hele gemeenschap”, vertelt hij in ‘TV Familie’.

Lees meer »

Brugge vaardigt vanaf 1 oktober alcoholverbod uit in stationsbuurt: overlast is gestegen nadat Roeselare gelijkaardig verbod invoerde…

Het Brugs stadsbestuur wil een alcoholverbod invoeren in de stationsomgeving, omdat de overlast er toegenomen is…. sedert Roeselare eenzelfde maatregel invoerde. De Brugse gemeenteraad moet deze politieverordening wel nog bekrachtigen op maandag 29 september.
The post Brugge vaardigt vanaf 1 oktober alcoholverbod uit in stationsbuurt: overlast is gestegen nadat Roeselare gelijkaardig verbod invoerde… appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biografie: Jo Brouns (CD&V) mag verlengingen spelen op Landbouw

Jo Brouns mag ook in de nieuwe Vlaamse regering minister van Landbouw blijven en krijgt er de bevoegdheid Omgeving bij, een sleutelpost als het gaat om stikstof en vergunningsprocedures. De 49-jarige politicus uit het Limburgse Kinrooi krijgt daarmee voor de CD&V een sleutelpost voor de komende jaren.

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Laurenz Simoens viert rentree in tweede nationale

Na een stevige seizoenstart die 7 op 9 opleverde, werden de nieuwe trainers van KSV Oostkamp, Stijn Desmet en Kenneth Dhondt, voor het eerst geconfronteerd met een nederlaag: kurkdroge 3-0-cijfers kregen ze om de oren in Dikkelvenne. Nu komt Westhoek op bezoek.
The post Laurenz Simoens viert rentree in tweede nationale appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: politie jaagt Antwerp-fans die Beerschot-bussen opwachten weg met waterkanon

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. De Bosuil is intussen leeg, maar ook buiten het stadion is de sfeer nog grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten op de

Lees meer »