Man (31) uit Lombardsijde krijgt zeven jaar cel voor jarenlange wekelijkse verkrachtingen van zijn nichtje (10)

Een 31-jarige man uit Lombardsijde is in beroep veroordeeld tot zeven jaar cel verkrachting en aanranding van zijn minderjarig nichtje. J.H. vergreep zich tientallen keren aan zijn nichtje.

De beklaagde ging begin maart 2020 akkoord om af en toe te babysitten op zijn toen tienjarige nichtje. Na verloop van tijd begon H., die nog bij zijn ouders woonde, steeds vaker op het meisje te passen. Uiteindelijk bleef ze zelfs bijna wekelijks bij haar grootouders en haar oom logeren. Het slachtoffer speelde in eerste instantie vaak videospelletjes op de kamer van haar oom. De beklaagde begon haar echter ook regelmatig seksueel te misbruiken. In totaal zou het zelfs tientallen keren gebeurd zijn.

Een keer per week

Volgens advocaat Kristiaan Vandenbusse zelfs minstens een keer per week tussen haar tien en 13 jaar. H. probeerde zijn nichtje ook te paaien met cadeaus, zoals snoep en zelfs een iPhone. De zaak kwam aan het licht toen de moeder van het meisje in maart 2023 een vreemd bericht ontdekte. De tiener schreef aan H. dat ze alles zou vertellen en dat hij in de gevangenis zou belanden. De moeder van het slachtoffer stapte onmiddellijk naar de politie, waarna de beklaagde door de Brugse onderzoeksrechter inderdaad werd aangehouden voor verkrachting en aantasting van de seksuele integriteit.

In eerste aanleg werd de man veroordeeld tot zeven jaar cel, maar ging in beroep. Zijn advocaat probeerde een lichtere straf te bekomen, maar het hof oordeelde dat zeven jaar cel een correcte straf is. We zijn blij en opgelucht dat het hof rekening gehouden met de ernst van de feiten en de enorme impact op het slachtoffer”, zegt advocaat Kristiaan Vandenbussche . “Het slachtoffer is blijvend getraumatiseerd maar het is goed dat de dader werd ontmaskerd en een streng signaal heeft gekregen.”

The post Man (31) uit Lombardsijde krijgt zeven jaar cel voor jarenlange wekelijkse verkrachtingen van zijn nichtje (10) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »