Havenarbeider (49) krijgt 18 maanden cel voor poging verkrachting op muziekfestival in Zeebrugge

Een 49-jarige havenarbeider van Keniaanse oorsprong, riskeert in beroep twee jaar cel voor de aanranding van een vrouw op een muziekfestival in Zeebrugge. In eerste aanleg werd hij op grond van twijfel vrijgesproken.

Op 21 augustus 2021 ontmoetten de vrouw en de man elkaar tijdens een muziekfestival in Zeebrugge. Na het festival zou de man rond drie uur ’s nachts de vrouw in zijn tent hebben geduwd, zich bovenop haar hebben gelegd en haar hebben betast.

Volgens hem ging het echter met haar toestemming, tot ze plots tot twee maal toe stop riep. Maar de vrouw meent dat hij haar hardhandig probeerde te verkrachten en enkel door bijstand van een voorbijganger is kunnen ontsnappen.

In haar BH werd DNA en haar van de man gevonden. De vrouw had ook verschillende kwetsuren. Het parket is van mening dat er geen sprake is van twijfel, ging in beroep en vorderde twee jaar cel.

Geen twijfel

Maar volgens de advocaat van de man was er twijfel “Even voordien werd er flirterig gedaan en sensueel met elkaar gedanst. Het was dan ook een normale vrijpartij tussen een man en een vrouw. Waarom ze plots stop riep, weten we niet. Maar hij is wel meteen gestopt.”

Er zijn ook geen getuigen en hij vindt het ook vreemd dat om drie uur ’s nachts haar niemand heeft horen roepen. Dus volgens de advocaat blijft het een woord-tegenwoord-verhaal. Daar blijft de man ook bij. “Mijn tent stond gewoon open, iedereen kon ons zien. Maar het hof twijfelde niet en veroordeelde hem tot 18 maanden cel met uitstel.

(OSM)

The post Havenarbeider (49) krijgt 18 maanden cel voor poging verkrachting op muziekfestival in Zeebrugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Stad Gent verstrengt criteria van contracten met externe poetsfirma’s in scholen, na klachten van hoge werkdruk 

De stad Gent heeft de contracten met externe poetsfirma’s aangepast met strengere criteria over personeels- en welzijnsbeleid. Dat doet ze nadat er afgelopen maanden klachten gekomen waren over een te hoge werkdruk bij het personeel. De nieuwe contracten gaan volgend jaar in. De stad draait de besparing ook deels terug en maakt opnieuw extra budget vrij voor de schoonmaak.

Lees meer »