Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte justitie”.

 

Meer krantenkoppen in België

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michiel Van Daele (75) is nieuwe ereburgemeester van Tielt: “Belang van stad en inwoners moet altijd op de eerste plaats staan”

Michiel Van Daele, die tussen 1995 en 2011 burgemeester was van Tielt, krijgt de titel van ereburgemeester. We gingen praten met de kersverse ereburgemeester over heden, verleden en toekomst. “Altijd heb ik het compromis gezocht. Een kwestie van water bij de wijn doen. Vaak tot er geen druppel wijn over was”
The post Michiel Van Daele (75) is nieuwe

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »