Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

 

Meer krantenkoppen in België

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »