De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle kinderen en personeelsleden nog eens extra in de kijker geplaatst.

“Meester Stefan volgde ook zijn lager en middelbaar onderwijs in het college van Poperinge, in 1968 startte hij er zijn lagere school”, zegt Sylvia Cools, directrice De Klimrank. “Behalve tijdens zijn studies als kinesist kun je dus stellen dat meester Stefan al die jaren in Poperinge naar school ging en – op de jaren in de Couter na – altijd in de hoek Rekhof -Deken De Bolaan.”

“Wie meester Stefan kent, weet dat hij boordevol wist-je-datjes zit en nu een klein wist-je-datje over Stefan: hij at al die jaren warm op school, dus ongeveer 56 jaar at hij de maaltijden uit de keuken van het college. Want ook toen de Klimrank in De Couter zat, kwamen de kinderen naar het college om te eten. Meester Stefan deed er in zijn beginjaren zelf de ‘refterdienst’ als jonge starter.”

(Lees verder onder de foto.)

Op zijn laatste werkdag werd meester Stefan door alle kinderen en personeelsleden van De Klimrank nog eens extra in de kijker geplaatst. © gf

Engelengeduld

Meester Stefan is dus niet gewoon een meester of leerkracht, maar hij werkte eigenlijk als paramedicus in de Klimrank. “Doorheen al die jaren zette hij zijn kennis en expertise als kinesist in, ten voordele van de ontwikkeling van de leerlingen, dit zowel op vlak van fijne als grove motoriek. Altijd gedreven, maar toch ook met veel engelengeduld om de kinderen zo veel als mogelijk bij te brengen en hen op die manier verder te helpen in hun totale ontwikkeling. Voor veel leerlingen die naar de Klimrank kwamen, werd meester Stefan een belangrijke figuur. Hij begeleidde hen vele jaren door hun leerproces met zijn kennis en kunde. Hij leerde de kinderen zwemmen, fietsen, typen, een betere schrijfmotoriek… en nog zoveel meer aan”, vertelt Sylvia.

(Lees verder onder de foto.)

Meester Stefan als jonge knaap en nu. © gf

“Naast een gedreven en enthousiaste kinesist was hij ook voor het team van onschatbare waarde. Op uitstappen, één dag of meerdere dagen, was hij steeds in zijn nopjes. Twee weken voor zijn pensioen begeleidde hij nog samen met drie andere enthousiaste leerkrachten een groep kinderen op meerdaagse in Durbuy, daar was van zijn bijna pensioengerechtigde leeftijd niets te merken. Als eerste uit de veren en steeds paraat, kajakken, klimmen en enthousiast meespelen met de kinderen, het lukte hem allemaal wonderwel, en menig jonge redder in het zwembad is jaloers op zijn lenigheid als ze hem op donderdag steevast aan het werk zien in het zwembad.”

Vernieuwd kinélokaal

Meester Stefan kende de school en haar rijke geschiedenis ook door en door, hij maakte maar liefst zeven verschillende directies mee doorheen zijn carrière. “Na die jarenlange inzet mag hij nu toch gaan genieten van een welverdiend pensioen waarbij zijn partner, kinderen en kleinkinderen centraal zullen staan”, vertelt directrice Sylvia.

“Ondertussen gaf hij in zijn laatste jaar ook nog al zijn kennis en wijsheid door aan de nieuwe kinesist Emma en zorgde hij eigenhandig mee dat er nog een vernieuwd kinélokaal in gebruik kon genomen worden in zijn laatste maanden in de Klimrank. Van een toewijding gesproken. Wij, alle kinderen en personeelsleden, zullen meester Stefan missen.”

The post De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »