Kans is 1 op 30 miljoen, maar restaurant krijgt alwéér oranje kreeft binnen: “‘King Filip’ is een mascotte voor de zaak”

De kans 1 op 30 miljoen, maar voor de derde keer in vier jaar tijd zwemt er een zeldzame oranje kreeft in de Oesterput in Blankenberge. Zijn naam? King Filip. En het diertje kreeg meteen gratie verleend. “Onze klanten vinden zo’n uniek exemplaar fantastisch.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.
The post Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij” appeared first on KW.be.

Lees meer »