Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.

Naar jaarlijkse traditie is het in het laatste weekend van juni weer tijd voor het Koopweekend, in de volksmond ook wel braderie genoemd, in het winkelkerngebied in Brugge. En het gaat kennelijk goed met de handel in het centrum van de stad.

“We maakten de optelsom en kwamen tot de vaststelling dat er naast de uitvoering van ingrijpende aanpassingswerken ook heel wat nieuwe zaken bijgekomen zijn. Wel meer dan 60 in de Brugse binnenstad”, zegt voorzitter van het Brugs Handelscentrum (BHC) Dirk Vanhegen. Het BHC werkt voor het Koopweekend samen met het Centrummanagement van stad Brugge. “Het hart van onze stad is van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli the place to be om te gaan shoppen en te ontdekken dat er een pak nieuwe handelszaken zijn”, weet schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Autovrij

Volgende straten nemen deel aan het Koopweekend: Smedenstraat, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Simon Stevinplein, Sint-Salvatorskerkhof, Zilverpand, Nikolaas Desparsstraat, Sint-Jakobsstraat tussen Geldmuntstraat en Naaldenstraat, Sint-Amandsstraat, Kemelstraat, Mariastraat, Wollestraat, Vlamingstraat, Jan van Eyckplein, Academiestraat, Ter Steeghere en Breydelstraat. In deze straten kunnen de winkels een kraampje buitenzetten. De organisatoren zorgen voor leuke animatie en muziek in de winkelstraten. De straten zijn mooi aangekleed met nieuwe, kleurrijke vlaggen. En uiteraard pakken de handelaars uit met interessante koopjes.

Voor deze editie is de binnenstad met deSteenstraat, Wollestraat, Katelijnestraat(vanaf het Ankerplein),autovrijop vrijdag en maandag vanaf 13 uur en zaterdag en zondag vanaf 10 uur tot 18 uur. DeSmedenstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat zijn op zaterdag en zondag ook autovrij van 10 tot 18 uur.

The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »