Nationaal drugscommissaris over groot verschil in geweld tussen Antwerpen en Brussel: “Ze maken gebruik van ‘wegwerpkrachten’”

Nog maar net was er het nieuws dat 19 leden van een bende drugscriminelen waren opgepakt en Brussel een pak veiliger zou worden, of op een Brussels terras werden opnieuw twee mensen doodgeschoten. “In Antwerpen willen de bendes via aanslagen met elkaar communiceren, in Brussel gaat het om een territoriumoorlog.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gigantisch grote broer voor doorkijkkerkje van Borgloon in Hasselt: “We willen het hart van Herkenrode terugbrengen”

Het historische hart van de abdij van Herkenrode in Hasselt wordt weer opgebouwd. Architecten Arnout Van Vaerenbergh en Pieter-Jan Gijs, bekend van onder meer het doorkijkkerkje in Borgloon, doen hun werk nog eens over en komen met een groots ontwerp. Dat zal hopelijk niet alleen een kerk, maar ook andere verdwenen kloostergebouwen doen verschijnen in het landschap. Het project met

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »