Ondanks opgraven 40 lichamen en verhoren van voormalige agenten: de Bende van Nijvel blijft een mysterie

Een undercoveroperatie op de eeuwige Bende-verdachte Robert Beijer. Veertig lichamen opgegraven voor DNA-onderzoek. Twee politieagenten opgepakt voor vermoedelijke manipulatie van het onderzoek. De speurders hebben de voorbije jaren alles uit de kast gehaald om de Bende van Nijvel te ontmaskeren. Maar tevergeefs.

 

Meer krantenkoppen in België

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »