Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.

Tristan was acht en begon die zomervakantie in vakantiepark de Flaasbloem in Chaam. Hij geraakte er vermist waarna een zoektocht werd opgestart in en rond recreatiemeer ‘t Smokkelstrand dat deel uitmaakt van het vakantiepark. Hij werd bewusteloos gevonden en na de eerste reanimatie naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij alsnog overleed.

Alles komt naar boven

Het ongeval in Hoogstraten van gisteren kwam bij Lisa Theuninck, directeur van Klavertje Vier uit Moorslede waar Tristan destijds school liep, hard binnen. “We hebben het er al de hele ochtend over onder elkaar op school, alles komt weer naar boven. Ik schrik er zelfs van hoe vers die herinnering nog altijd is. Ik zie het zo weer voor me: Tristans oogjes, zijn lach, de knuffels die hij zo graag gaf”, vertelt ze.

“De hele film draait opnieuw af in mijn hoofd. De telefoon die we kregen, de ontzetting, het ongeloof… En dan de hele mallemolen die onvermijdelijk volgt. Ik ben teruggekeerd uit vakantie, we hebben leerkrachten opgebeld, ouders opgebeld, overleg opgestart. Want hoewel het al vakantie was, wilden veel kinderen en ouders iets bijdragen aan de uitvaartdienst.”

Een dag die begon als een feest, het afsluiten van een schooljaar op een prettige manier, verandert plots in de tragedie

“Voor wie er nood aan had, hebben we initiatieven genomen op vlak van rouwverwerking. Zo maakten we een herinneringsdoos die nadien mee ging met de klas, en op zijn verjaardag in september hebben we ook nog een plechtigheid georganiseerd op school.”

“Wat gisteren gebeurde is opnieuw verschrikkelijk gewoon”, klinkt het. “Bovendien gebeurde het tijdens een schooluitstap, wat bij Tristan niet het geval was. Ik kan me niet voorstellen hoe die mensen zich nu voelen, de leraars die de groep begeleiden – ook al hebben ze er geen schuld aan -, de kinderen die het zagen gebeuren…. Een dag die begon als een feest, het afsluiten van een schooljaar op een prettige manier, verandert plots in de tragedie.”

Elke dag

Ook Hilde Geyskens, mama van Tristan, leeft mee met wat gisteren gebeurde. “Maar ik denk sowieso nog elke dag aan Tristan. Het is zeven jaar geleden maar de pijn slijt niet”, zegt ze.

“Tot mijn opluchting zijn de campinguitbaters en Tristans grootmoeder, met wie hij die vakantie doorbracht vrijgesproken, ik acht anderen verantwoordelijk voor wat gebeurde. Maar niemand wint bij een proces, het brengt Tristan niet terug.”

Over de aanpak van de school kan ze alleen maar positief zijn: “Voor de verjaardagsherdenking die ze organiseerden had ik Pokemonkoekjes gebakken om uit te delen, Tristan was dol op Pokemons.”

Zwart gat

Hilde verhuisde intussen naar Vlaams Brabant, waar ze haar leven probeert verder te zetten. “Ik ben alleen, werk wel opnieuw, probeer continu bezig te zijn. Soms ben ik bang om in een zwart gat te vallen als ik ouder word, maar zo ver zijn we nog niet.”

“Ik zou de ouders van de jongen die gisteren verdronk wel willen aanraden om in de tijd die komt een privé psychiater te raadplegen, daar heb ik baat bij gehad. Maar hoe dan ook draag ik dit mijn leven lang met me mee.”

The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »